Erasmus+ Başvurularında Kariyer Kapısı Kullanımı Hakkında

1 Mart 2022 tarihi itibariyle Türkiye Ulusal Ajans’nın bilgilendirmesi üzerine Erasmus+ öğrenci ve personel hareketliliği seçim ve başvuru işlemleri Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı portalı üzerinden yürütülecektir.

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı'nın ilgili yazısıyla, 2021-2027 dönemi Erasmus+ Programının en önemli özelliklerinden birinin "dijitalleşme" olduğu ve bu çerçevede Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) ile Başkanlıkları arasında yürütülen bir proje çerçevesinde Erasmus+ Öğrenci ve Personel Hareketliliği başvurularının, başvuru ve seçim süreçlerinin tüm üniversiteleri kapsayacak şekilde merkezi olarak Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı üzerinden alınması ve oluşturulan sistemde ilan edilmesi için 2021 yılında bir çalışma yapıldığı belirtilmektedir.

1 Mart 2022 tarihi itibariyle sistemin üniversiteler tarafından zorunlu olarak kullanılması için Erasmus+ öğrenci ve personel hareketliliği seçim ve başvuru işlemlerinin Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı portalı üzerinden yürütülmesi gerektiği belirtilmiştir.

İlgili yazıya ulaşmak için tıklayınız.

Üniversitemiz bundan sonraki süreçte ilana çıktığında https://portal.ua.gov.tr/ web sayfası üzerinden ilan edecektir ve gereken evraklar ile birlikte adaylar başvurularını tamamlayabilir ve seçim sonuçlarını görebilirler.