Erasmus

Erasmus+ Değişim Programı Hareketliliği Nedir?

Erasmus+ Değişim Programı Hareketliliği üniversite öğrencilerinin Avrupa ülkelerinde eğitim almasını sağlayan bir değişim programıdır. Aynı zamanda üniversitede tam zamanlı görev yapmakta olan personele yurtdışında eğitim alma veya ders verme olanağı sağlar.

2007-2013 yılları arasında LLP Erasmus ismiyle devam eden program 2014-2020 yılları arasında Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen diğer tüm programları da çatısı altında toplayarak Erasmus+ adı altında devam etmek etmektedir.

Daha önceki dönemde Türkiye sadece Avrupa Birliği üyesi ülkeler ile öğrenci yada personel değişimi faaliyetinde bulunmaktaydı.Yeni dönemde en belirgin farklar arasında artık Türk üniversitelerinin Avrupa Birliğine aday ülkelerle yada aday veya üye olmayan diğer Avrupa ülkeleriyle değişim gerçekleştirebilecek olması yer almaktadır. Erasmus+ döneminde Avrupa Komisyonu tarafından belirlenecek olan Avrupa dışındaki bölgelerde yer alan ortak ülkelerle değişim yapılacak olması diğer en önemli yenilik olarak dikkat çekmektedir.

Erasmus+ döneminde hareketlilik faaliyetleri yine önceki döneme benzer olarak tanımlanmıştır:

1) Öğrencilerin hareketliliği kapsamında yurtdışında ortak bir üniversitede eğitim dönemi veya öğrenim
2) Öğrencilerin hareketliliği kapsamında yurtdışında bir şirkette veya herhangi ilgili bir işyerinde staj
3) Personel hareketliliği kapsamında ders verme dönemleri
4) Personel hareketliliği kapsamında eğitim alma dönemleri

Menüyü Kapat